בואו נדבר על זה, צדק חברתי - סביבתי, מה זה אקולוגיה? פתוח בר-קיימא? תרבות הצריכה? גלובליזציה ועוד.
חיטטתי במחשב ומצאתי את זה.. מסמך שכתבתי ב 2015 שעוד קיוותי שאוכל להתקיים מחינוך סביבתי-חברתי לאור הידע והניסיון הרב שרכשתי.. בזמנו שלחתי במייל ופרסמתי בכל הרשתות. אך לצערי כל העמדות היו תפוסות ( אז שמה את זה פה, בשביל הנכדים והנכדות.)
סדרת הרצאות (ניתן להתאמה לפי קבוצות גיל/עניין החל מכיתה ט' ועד לחיילים או סטודנטים).
משך כל שיחה הוא שעה וחצי, ניתן להוסיף הקרנת סרט (אחרי הפסקת קפה ועוגה)
כך שהמפגש יכול להתארך לשעתיים וחצי – עד שלוש.
אקולוגיה – מדע שימור פני כדור-הארץ, ניתוח מערכות החיים על פני האדמה, מעגלי הפחמן והמימן, יסודות הטבע ומחזוריותו, פעימתו, השינויים שנוצרו בקליפת כדור הארץ במאה השנה האחרונות, הסברת מושגים כמו 'אפקט- החממה, ה'חור באוזון', 'טביעת רגל אקולוגית' ופתוח בר-קיימא. הרצאת מבוא חשובה להבנת תפיסת הקיימות.
פתוח בר-קיימא – כיצד תמשיך האנושות את גידולה והתפתחותה מבלי 'לכרות את הענף' שעליו היא צומחת, מבלי להרעיל את מיימי הבאר שמשקים אותה?
כיצד נבטיח שלנכדינו יהיה אוויר צח לנשימה, מים זכים לשתייה ורחצה, מראות וצלילים של ציפורים וחיות בר בנוף הפתוח??
הסברת חזון הקיימות – המשתף בין הקהילה לשלטון המקומי ובעלי העסקים, תוך כדי קידום פרויקטים השמים דגש על טכנולוגיות ירוקות ובלתי מזהמות, שיתוף הציבור, ותכנון כולל.
תרבות הצריכה – ניתוח תרבות הרייטינג ושורשיה, תיאור התפתחות עולם הפרסום והפרסומות, כיבוש המרחב הציבורי והפנימי תוך כדי ריקונו מתוכן אמיתי והתמודדות מול מציאות כזאת, תוך כדי הצגת פתרונות ודוגמאות פעילות ציבורית ואישית, בארץ ובעולם ('יום ללא קניות, שיבוש תרבות, פרמקלצ'ר).
פעולה ישירה, אי ציות אזרחי – כור ההיתוך של 'האקטיביזם', אחד הכלים המשמעותיים ביותר במאבקים ציבוריים למען שיפור תנאי החיים וזכויות האדם.
סקירה היסטורית על מאבקים שונים החל ממשנתו מהטמה גנדי בהודו, דרך מאבקם של 'השחורים' בארה"ב ופעילות 'גרינפיס' ברחבי תבל, עד להתארגנות ההמונית בסיאטל בשנת 1999, בזמן הכינוס של 'ארגון הסחר העולמי' ה – WTO.
צ'יף סיאטל והנבואה העתיקה – שימור הטבע והסביבה מתוך נקודת מבט של הילידים ביבשת אמריקה, האומרת שלא ירשנו את האדמה מאבותינו אלא קיבלנו אותה לשמירה עבור ילדנו. סיפורים ומשלים הממחישים ומחזקים את הקשר בין האדם לאדמה דרך עיניים עתיקות וחכמות.
שמירת טבע במקורות היהודיים – סקירת מדרשים ומצוות השעונים על הציווי המקורי מספר בראשית – 'וינחם בגן-עדן לעבדה ולשמרה..' פירוש האחריות האישית הנישאת על כתפי האנושות לקיום היקום, לפי התורה.. ' תן דעתך פן תחריב, כי אין מי שיתקן אחריך.
רותם (סיבילה) שפע– אקטיביסטית, קמפיינרית, ממקימות ארגון 'פעולה ירוקה' – ארגון שבתחילת דרכו היווה 'כלב השמירה' ובהמשך השראה, לבלימת תאבון הפיתוח וההרס הסביבתי של ארצנו, למען הדורות הבאים.
ממקימות 'סלון מזל – המרכז להפצת מידע לשינוי חברתי' בת"א. ספרייה – חנות ספרים – מרכז קהילתי-תרבותי. מיוזמות 'ועידת ישראל לעשוקים'. מתומכות ופעילות בהתנדבות ב'כיכר הלחם' ו'פסטיבל האקטיביזם' הראשון שהיה בחולות ניצנים, במקביל לפעילות בפסטיבלים המסחריים, עבודה ביחסי ציבור והפקת אירועים וירידים 'ירוקים'.
רותם שפע – פעילות הפקות, קמפיינים.
1995-99 – הקמת קבוצת נוער וסניף פעילות לארגון 'פעולה ירוקה' בחיפה, וניהולם, תוך כדי שיתוף פעולה עם 'החברה להגנת הטבע', 'אזרחים למען חיפה' ותושבי שכונת נווה–שאנן בתחילה ובת גלים בהמשך, במאבקים לשיפור/שימור איכות חייהם. *קמפיינים ש'הרמתי' יחד עם רבים וטובים אחרים בתקופה הזו :
חייבים לעצור את הצינור (של חיפה כימקלים), חוף הים שיך לעם/אינו נדל"ן.
* יום כדור הארץ הבינלאומי. גיוס אמנים והפקה אמנותית של אירוע מחאה בהאנגר בנמל ת"א. צעדות, שיירות רכבים, מסיבות קיץ, חסימת כניסות למפעלים וצמתים, השתלטויות על מנופים. עצירת פרויקט המרינה בחיפה.
במקביל, הקמת ותפעול של 'מתחם ירוק' של הרצאות ופעילות בנושאי סביבה, והקמה ומיתוג של ה'אקו–שוק' כחלק אינטגרלי ממתחמי פעילות בפסטיבלים שבטיים החל מה'שנטיפי' הראשון ב 1997 ועד בומבמלה 2002 (אירוע שהכיל 30 אלף איש/ה), שם הובלתי קמפיין חוף הים הוא לא מאפרה + חוק הפקדון) כל זה בשנים 1995-2002
1999 – רכזת פעילות שטח בבחירות המונציפליות בחיפה, במפלגת בת ל'שינוי' – 'חיפה שלנו – הירוקים של חיפה', קמפיין שמכפיל את חברי המועצה בעיר, משניים לארבע, דבר שבהמשך הביא את פרופ' יהודית נאות ז"ל לכנסת.
רכזת פעילות שטח בצפון, בבחירות 99 למפלגת 'הירוקים' – בקמפיין נגד אנטנות הסלולאר 'זהירות הקרינה מסרטנת'.
ארגון מסיבות עיתונאים, חסימות, השתלטויות על גגות עתירי אנטנות ועוד. גיוס אמנים והפקה אמנותית של 'יום כדור הארץ' ברחבת מוזיאון תל – אביב.
2000 – הפקה אמנותית של פסטיבל 'שנטיפי 2000' כולל ניהול כלל המתחמים והתוכן, 3 במות, הפקה בפועל של דיסק אוסף, וארוח אמנים מהארץ ומחו"ל (אלפא בלונדי, פרמ ג'ושוע, שוטי הנבואה), ובהמשך ב מצעד האהבה בת"א – הפקת משאית מוזיקה חיה עם רקדניות בטן ואיחוד מתופפי הג'מבה בישראל.
2001 – הפקה אמנותית של אירוע מחאתי בצוותא ת"א, 'כי האדם עץ השדה', בט"ו בשבט. (אלון אולארצ'יק, דין דין אביב, טאררם, ערן כרמלי)
שותפה בפועל להפקה של 'החיבוק הגדול של הכינרת' וניהול האירוע חוף דוגית במהלך האירוע המרגש.
2002 – יחסי ציבור והפקת אירוע לרגל השקת ספרו הביוגרפי של יוסף תמיר – "הבגידה בארץ הבחירה". גיוס חבר נאמנים, ניהול תוכן, הקמת תערוכה והפקת האירועבשיתוף עיריית תל אביב–יפו, במרכז עינב.
ניהול והפקת קמפיין אקולוגי ("שומרים על השמורה") כחלק מתכני פסטיבל בומבמלה בחוף ניצנים, חלוקת אלפי מאפרות אישיות על מנת לשמור על החוף נקי מבדלי סגריות.
2002-2004 – ניהול תכנים והפקת 'מתחם ירוק' בפסטבלי 'בראשית' למשך שלוש שנים: יריד ארגונים, אקו–שוק, יישום חוק הפקדון, הקמה ותפעול של במה ירוקה – שימוש באנרגיית שמש ורוח, הרצאות והדגמות של טובי המומחים בתחומים הנוגעים לדבר, אירוח אנשי רוח וציבור הקשורים לנושא.
באותן שנים עבדתי בהפקה בפועל של ימי עיון וכנסים, סמינרים וירידים לחינוך סביבתי עבור 'מרכז השל – המכון הישראלי לחשיבה ומנהיגות סביבתית'. מפיקה בפועל של כנסי חינוך ארציים 'הכדור בידנו'.
2003 – תכנון והפקה בפועל של אירוע רב משתתפים בשיתוף 'קרן קרב' ו'פורום הכפרים הבדואים הבלתי–מוכרים'. גיוס אומנים ואישי ציבור למופע מרכזי, יצירת מיצג אמנותי בעזרת מאות תלמידים מרחבי הארץ, תוך כדי הכרזה רשמית על הכפר קסאר אל–סיר שליד דימונה.
2004 – תכנון והפקה של 'יום כדור הארץ הבינלאומי' במיצפה רמון, הפקה אמנותית של המופע המרכזי, (כולל גיוס האומנים – עדן הראל, מוש בן ארי, ואמנון אבוטבול ועוד) יריד ארגונים ענק במתנ"ס, כולל אירוח אנשי מקצוע בתחומים אקולוגים שונים וארגון פאנל עם מומחים בנושא אנרגיה מתחדשת + ותערוכה בנושא.
מ 2014 לא ישנה בלילה בגלל האסדות, ומחכה לאות.
רותם סיבילה שפע.